2 august 2009

duminica

absolut lipsită de griji, ea îşi comandă o pina colada.
nu se gândeşte la nimic. ba mai mult, nu-i trece nimic prin cap. lipsa de griji n-o ingrijorează.
e groaznic. coctailul, e groaznic. prea dulce.

la jumatatea primului merge la bar. îşi cere un mojito.
dansează. nu cunoaşte pe nimeni. se învârte şi părul biciuieşte femei îmbrăcate prost. rochia se înfoaie ca o umbrelă de soare. când se învârte. dansează cu ochii închişi.
mojito, e groaznic. foarte apos.

la bar, cu o americancă. ea, avalanche. americanca, un campari orange. prea campari, al americancei. al ei, ideal.
ăsta e momentul în care gura începe să-i turuie şi n-o mai poate opri. vorbeşte despre ea, despre ea, despre ea, pentru că nimeni n-o cunoaşte. ridică ştacheta sus şi sare, pentru că sare doar o dată. doar de data asta. toţi ăştia n-au s-o vadă cum dă greş, poate, a doua oară. cum nu se mai ridică la înălţimea pe care ea însăşi şi-o impune. vorbeşte, fără griji şi fără implicaţii. poate că despre asta e vorba.
jager cu energizant.

dansează cu bărbatul cu care a venit. îl cunoaşte. îl intuieşte, mai mult. povestesc mult, despre victime colaterale. despre ei doi, ca victime colaterale. despre tangenţe şi adiacenţe.
tequilla sunrise. grijile nu se întorc. dar se ea trezeşte prinsă în mijlocul unei avalanşe: un regret pe care-l dezbate cu ea. toată sensibilitatea şi atenţia la cei din jur suptă de un egoism al poftei. al momentului. al timpului trecut.

*
ea şi el, în pat. un pat îngust. o saltea, mai exact. exaltarea şi potfa adunată o împing pe ea să împingă limitele. să uite că el se gândeşte la moarte, poate. nu la futut.

*

cuba libre. apos. barmani inhibaţi. n-ar trebui să le amestecaţi, îi spune unul. n-ar trebui să le faci aşa proaste, îi spune ea.
un dans. o piruetă şi o biciuire.

afară plouă cu găleata. cu gheaţă. ea iese în ploaie, cu umerii goi şi sandalele în mână.
estella şi finn, fără finn.

Un comentariu:

ana alfianu spunea...

...şi fără fin. enfin...:)